Politics

Find en flygtning

En overskrift jeg bare faldt over i avisen, jeg undlod at læse selve artiklen og gav fantasien lov til at løbe.
Hvad nu hvis vi blot åbnede grænserne, lod dem der kunne forcere middelhavet eller østersøen levende forsøge at finde et liv der hvor de nu kom frem til?

Overskriften fortsatte “og hvis du fandt en, var den din, og du måtte gøre med den, hvad du ville.”
Der er frit valg på alle hylder, vil du have en billig hushjælp, en ny bidragende borger, en forfulgt undergrunds flygtning, en udvist. Her taler jeg ikke om at du skal lade myndighederne vælge efter et ophold i en flygtningelejr i nordsjælland, jeg mener du skal tage stilling til den enkeltes skæbne.

Jeg er ikke i tvivl om at flygtningen er i stand til at flygte fra alverden ulykker – borgerkrig, sult, fattigdom – som vi mere eller mindre anerkender som gyldige flugt årsager som samfund i dag. Men er du som moderne menneske i Danmark i stand til at se flygtningen i øjnene og føre vedkommende tilbage til udgangspunktet i det oprindelige hjemland eller vælger du en anden løsning?

Er det muligt at forestille sig, at den der flygter fra borgerkrig i dag, i morgen kan genopstå som hjemmepleje for din syge svigerfar? For at hindre at dine børn skal tage tjansen og i stedet kan læse Cand.Scient…
Kan du forestille dig, at flygtningen kan assisteres en periode, for derefter at udfolde sig som handlende i kvalitetsdagligvarer?

Hvis nu der skal rengøres 3 hotelværelser pr. time, er det så dig eller din teenager der søger jobbet, kommer hver morgen kl. 7. Eller er det en gruppe polske kvinder, der ikke kan udholde ringe levevilkår i Polen?
Jeg vil ikke afgøre valget på dine vegne, men bare kræve af dig at du vælger. Se flygtningen direkte i øjene, se dine pårørende i øjnene på samme måde og træf dit valg. Udfør derefter dit valg helt personligt, lad være med at påføre mig og samfundet ansvaret for det valg du har truffet. Hvis du mener nogen skal eskorteres til langbortistan, så gør det selv.

Hvis du mener flygtningen skal støttes i at springe ud som handlende, så støt dem gennem handel.

Altså kort sagt tag ansvar. Jeg kan ikke klare “det er samfundets skyld.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.