Politics

Danmark – en megastat

Her sad jeg stille og roligt og så the daily show. En forfatter påstod pludselig, at Pakistan var ved at blive verdens fjerdestørste land. Øh, hvordan det. Fra hukommelsen – som iøvrigt ikke svigtede – kom Kina, Indien, USA som er større (meget) og som ikke ser ud til at svinde ind lige foreløbigt. Indonesien viste sig også at være større end Pakistan ser ud til at blive.
Kilden var som så ofte før et øjebliks googleri. Data kilden varGoogle publicdata, som indtil nu har været en ukendt side af google for mig.
Men hvis du holder af at kigge på alverdens data, så prøv sitet! Det er rummer mange muligheder for sammenstilling af data. Nogle af dataene er også udstyret med nogle forholdsvis avancerede visualiseringsmodeller og andre bare med en standard graf, hvor du lige kan vælge hvilket data der skal afbilledes.

Da jeg som sagt var igang med befolkningstal blev jeg nysgerrig, nu havde jeg kigget lidt på de store lande. Så hvorfor ikke kigge på de små. Det høres ofte, at Danmark er et åh så nuttet lille land, holder den påstand vand?

Nixen bixen. Danmark hører faktisk til et af de større sprogområder, en af de større økonomier og et af de større befolkningsområder, når man sådan rigtigt kigger efter. I min udflugt i befolkningstallene satte jeg en grænse ved 500.000 indbyggere i nationen og ved lidt klikkeri fandt jeg en ret lang liste over lande som end ikke har en halv million indbyggere – altså en elvtedel af Danmark. Mellem den halve million til de 5.529.000 indbyggere som Danmark er opført med ligger der så selvfølgelig også mange lande. Så næste gang du hører påstanden om det lille truede land, så vend lige skråen en ekstra gang og tænk på Tuvalu, De 10.441 kan næsten holde folketælling ved håndsoprækning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.