Nature

Når svalerne drikker

Pinsesøndag blev benyttet til en udflugt til Fuglsang kunstmuseum og herregård. Museet må der ikke fotograferes på, så der spares alle for mine optagelser af det. Men det skal siges at det er et ganske pænt museum, det er ikke omfangsrig monumentalt som SMK og Aros, men i en størrelse hvor vi kunne se alt det udstillede i roligt tempo på godt en times tid. Den faste samling oplyser museet dækker tiden fra slutningen af 1700, ophængningen pt. fokuserer på dansk maleri fra ca. 1850 og vel omkring 130 år frem. For mig (os) bød det både på gensyn med malere og værker, samt nye oplevelser. Særudstillingen horisonter gav bud på horisonter af både kendte og for mig ukendte malere, der er helt klart nogle gode værker imellem, men også nogle som jeg ikke tror kommer til at præge fremtidens skrivning af kunsthistorien fra Danmark i det 20. århundrede.

Da den kulturelle del af turen var vel overstået hentede vi skovturskurven for at tage på picnic i herregårdens park. Parken består bla. af en række søer eller damme. Ved en af disse oplevede jeg svalerne midt i jagten efter insekter at slå ned i vandet. Ikke et plask og dyk som en terne, men blot et strejf. Jeg forsøgte at fange sceneriet, men desværre havde jeg kun 105 mm på maks. brændvidde, så selve svalen er kun en lille bid af billedet, da jeg ikke lige vadede ud i midten af dammen. Så alle billederne er frembragt ved at beskære kraftigt efterfølgende.

Hjemkommet kan jeg konstatere, at det svalerne foretog sig sandsynligvis var at drikke, ifølge Wikipedia artiklen om landsvalen, kan netop landsvalen drikke af sø overfladen mens den flyver forbi.

Billederne er lidt større end tidligere, for min udbyder har tilsyneladende øget hukommelses tildelingen til min server, så der kan håndteres større fotos. Håber du kan se en kvalitetsforskel, især ved fuldskærmsvisning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.