Macro

Er efteråret startet?

Da jeg kom ud i haven lørdag formiddag, var det første mit blik faldt på et imponerende edderkoppespind, hvor en ikke mindre imponerende korsedderkop sad mid i spindet og solede sig. Spindet var meget større end dem vi har fundet i haven i ‘sommerens’ løb, så jeg kunne ikke undgå mistanken at edderkoppen mener det er efterår og der er mindre fangst i sigte, så nu skal der sættes store net ud for at fange til dagen og vejen.

Da den nu sad der stille og roligt fik jeg lyst til at forevige den, så jeg udstyrede kameraet med 12+20mm extensions tubes og mit 55-200 mm objektiv. Stativ kunne der ikke blive tage om, for bæstet havde spundet sit net så stativet ikke kunne stillet op uden at ødelægge nettet, altså håndholdt med manuel fokus. Dyret blev siddende og nød efterårssolen, så jeg skiftede til et 70-300mm objektiv med macromulighed, men beholdt extensions tubes på, så jeg fik ikke alene større brændvidde, men kunne også komme nærmere – stadig lige håndholdt.

Det blæste heldigvis kun let, men spindet svingede alligevel 5-10cm, altså langt mere end dybdeskarpheden, men efter lidt stædig venten lykkedes det at få nogle rimelige billed i kassen, her på grænsen mellem efterår og sommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.