Nature

En smule vinter tilbage

Normalt vil jeg forvente at påske betyder “nu er det forår”. Husstanden havde dog fulgt bulletinerne fra DMI, som havde lovet kulde, men vi havde dog ikke forventet at skulle møde istapper i formiddagens løb. Men som du kan se i billedgalleriet Vinter2012, så fandt vi et par stykker af de kolde stalakit lignende foreteelser under loftet på terrassen.

De foregående billeder – af fugle og både – er fra en tid hvor vinteren mere ihærdigt holdt fast om Lyngby sø. Der var stadig drivis i søen, så jeg misundte ikke svaner og ænder at de snuppede en rask dukkert i søgen efter mad på søens bund.

Sidste billede er dagens seneste, som blev muliggjort da den nedgående sol og skyerne lavede lidt dramatisk lys af den slags man ellers næsten kun ser på altertavler. Pluk fra EXIF: Blænde 7,1, ISO 100, 70 mm brændvidde (skulle undgå nogle huse), belysning 1/160 sek, kameraet har taget 173 billeder i alt.

Det virkede som en dog ide at hente et nyt kamera lige inden en serie fridage, for så burde der være mulighed for at prøve alle funktioner og grænser. Men nu er gæstgiveriet overstået, vejret ser ud til at blive lidt bedre så mon ikke de resterende dage af påsken skulle give mulighederne. For selvom jeg har brugt et Nikon D60 de seneste par år (11719 eksponeringer) og føler mig velbevandret i Nikons funktioner og opbygning, så er der ingen tvivl om, at forskellen til et D7000 ikke lige afdækkes på 173 eksponeringer, især ikke når der også indgår et par nye objektiver i pakken (Nikon AF-S 18-105mm 1:3,5-5,6 og et AF-S 50 mm 1:1,8).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.